Телефони за контакт

+389 34 215 319 +389 75 500 502

Дознајте повеќе за нас

ЗА НАС

Стоматолошката клиника ПЗУ Дентиција Гевгелија започна со работа на 10 Јуни 2000 година основана од Др. Рашела Петковска – дипл. 1997 на Стоматолошки факултет – Скопје, а специјализирала 2003 година на отсек ортодонција. Успешната работа ја наметнува потребата за проширување и денешниот лик ординацијата го добива 2010 година.
Ординацијата располага со осум стоматолошки стола, најсовремени RTG дигитални апарати, ласери Kavo 8000 i Kavo Master, апарат за рана детекција на кариес, модерни хируршки апарати и други најсовремени апарати.

 • Д-р Рашела Петковска – Стоматолог – Специјалист по ортодонција (основач на Дентиција)
 • Д-р. Томе Пиперевалиев Орален Хирург
 • Д-р. Кристина Јанева Специјалист Ортодонт
 • Д-р. Ефче Икономова Стоматолог
 • Д-р. Сања Русева – Стоматолог – Специјалист по протетика
 • Д-р. Елица Каракабакова – Стоматолог (Специјализација Орална Хирургија)
 • Д-р.Ивана Бајрактарова – Стоматолог
 • Д-р. Загорка Сандева – Стоматолог
 • Д-р. Марија Попова –  Стоматолог
 • Тереза Трајанова – Стоматолошка сестра
 • Костадинка Силјановска – Стоматолошка сестра
 • Мирјана Бојкова – Стоматолошка сестра
 • Милунка Љупова – Стоматолошка сестра
 • Тодорка Попдимитрова – Стоматолошка сестра
 • Надица Жекоска– Стоматолошка сестра
 • Јелена Агбабиќ – Стоматолошка сетра
 • Емилија Алексова – Стоматолошка сестра
 • Викторија Којкова – Стоматолошка сестра
 • Елизабета Божинова – Хигиеничар
 • Јулија Петковска – Хигиеничар
Зошто нас

Дентиција

0
години постоење
0
Специјалности
0
јазици кои говорат докторите
0
задоволни пациенти

Нашиот тим доктори континуирано се едуцира и усовршува на разни стручни курсеви и семинари во Америка, Англија, Германија, Србија, Индија, Турција, Швајцарија. Сите зборуваат македонски, грчки и англиски јазик.

Се трудиме секоја средба да биде пријатна и безболна за пациентот. Ги спроведуваме сите процедури за стерилизација и инфективна контрола, безбедноста и здравјето на пациентите не е од примарно значење.

Ентузијазам, совршеност во работата, грижа, љубезност и пријателски однос се со една цел ваша беспрекорна насмевка.

 

Тестимониали

Нашите пациенти за НАС

Пред недела дена го посетив стоматологот, д-р Рашела за рутинско чистење и не можев да бидам повеќе импресиониран од услугата што ја добив. Целиот персонал беше пријателски настроен и гостопримлив, и ме натераа да се чувствувам удобно од моментот кога влегов низ вратата. Д-р  Топло ја препорачувам ординацијата Дентиција!

Виктор Лазовски

Дојран

Неодамна имав задоволство да го посетам д-р Рашела во нивната стоматолошка ординација и морам да кажам дека тоа беше извонредно искуство од почеток до крај. Како некој кој отсекогаш имал резерви за посети на забите, можам со сигурност да кажам дека д-р Рашела и нејзиниот тим целосно ја променија мојата перспектива за стоматолошката нега.

Филипа Стошиќ

Скопје

Отсекогаш сум имал страв да одам на стоматолог, но моето неодамнешно искуство целосно ја промени мојата перспектива. Од моментот кога влегов во клиниката, персоналот се надмина за да се чувствувам пријатно. .За исклучителната услуга што ја добив  силно би ја препорачал оваа стоматолошка ординација на секој што бара позитивно и без анксиозно стоматолошки искуство“

Марија Кузмановска – Илиевска

Гевгелија
Scroll to top