Телефони за контакт

+389 34 215 319 +389 75 500 502

Artboard 1

  dental-general-health

  Како здравјето на забите влијае на целокупното здравје?

  Во меѓусебно поврзаниот делокруг на денталната и општата медицина, оралното здравје служи како порта за целокупниот квалитет на животот. Далеку од тоа дека е само простор за дентални и други болести на устата, здравјето на забите и непцата е критичен аспект во нашиот севкупен здравствен мозаик. Устата е огледало...

  Read More
  digitalna stomatologija

  Дигитална стоматологија

  Ги прифаќаме најновите напредувања во дигиталната стоматологија за да обезбедиме врвна грижа за нашите пациенти. Што е дигитална стоматологија? Во Дентиција ја дефинираме дигиталната стоматологија како интеграција на компјутерски технологии во секој аспект од стоматолошката нега. Од иновативни хардверски уреди до софистицирани софтверски решенија, дигиталната стоматологија го револуционизира начинот...

  Read More

  Bridal Smile Transformation

  👰‍♀️Say “YES” and start your new life with a new, bright smile!
  ➡We present to you this case of full oral rehabilitation of our bride-to-be, whose smile we transformed for her special day!

  Read More

  Компјутерски водена дентална имлантологија

  🖥️ Искусете ја иднината на стоматологијата:
  Благодарение на најсовремената технологија, нудиме компјутерски водена имплантологија, револуционерен пристап кон забните импланти.

  Read More

  Age is just a number, but a beautiful smile is timeless!

  As we get older, our teeth can lose their color and shape due to the natural and regular wear and tear. They can become shorter, more yellow, and even affect the overbite. 😬 But at Denticija, we believe that age should never stand in the way of your confidence and radiant smile!

  Read More

  Amazing dental transformation of our beautiful patient Angela

  I am very satisfied with the overall treatment I received in Denticija. I didn’t feel any pain! The clinic is equipped exclusively with the most up-to-date and modern technology. Doctor Rashela’s approach was excellent, she worked with a lot of patience and understanding. Huge thanks to the entire team at the practice!”

  Read More

  Неверојатна трансформација на прекрасната Ангела

  “Презадоволна сум од целокупниот третман што го добив во Дентиција. Не осетив никаква болка! Ординацијата е опремена исклучиво со најсовремена и модерна технологија. Пристапот на доктор Рашела беше одличен, работеше со многу трпение и разбирање. Огромна благодарност до целиот тим на ординацијата!”

  Read More

  Уништени заби од газирани сокови

  Како една навидум безопасна навика на пиење газирани сокови и енергетски напитоци може да придонесе да ги криете забите со рака секој пат кога ќе се насмевнете?

  Read More

  Трансформација: Од хронична напредна пародонтопатија до блескава насмевка

  Ви го претставуваме извонредниот случај на нашата 46-годишна пациентка со хронична напредна пародонтопатија, која помина низ дентално искуство кое ѝ го промени животот во стоматолошката поликлиника Дентиција. Погледнете ја оваа неверојатна трансформација која доведе до блескава насмевка!

  Read More

  Remarkable Smile Reconstruction

  Today, we are thrilled to share an inspiring before-and-after case of a female patient who underwent a complete smile reconstruction. Witness the remarkable difference in her appearance and newfound confidence as we take you through the step-by-step journey of her transformation. From pre-prosthetic gingivoplasty to the placement of stunning zirconia bridges and crowns, let’s explore how this comprehensive approach brought her a healthy and beautiful smile.

  Read More

  Целосна орална рехабилитација – приказ на случај

  Добредојдовте во Стоматолошката клиника Дентиција, каде насмевките оживуваат! Горди сме што можеме да споделиме со вас извонреден приказ на случај што ја покажува моќта на целосната рехабилитација на устата. Сведочете на волшебната трансформација на насмевката на пациентот, постигната преку прецизна подготовка и стручна употреба на коронките од циркониум Zirtooth,...

  Read More

  д-р Ефче Икономова

  Таа е родена во Гевгелија каде што го завршува своето основно и средно образование. Потоа продолжува во Скопје каде што дипломира Стоматолошки факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” и во 2017та година се стекнува со лиценца за работа како доктор по дентална медицина и веднаш почнува да работи....

  Read More
  Scroll to top