Телефони за контакт

+389 34 215 319 +389 75 500 502

Целосна орална рехабилитација – приказ на случај

Добредојдовте во Стоматолошката клиника Дентиција, каде насмевките оживуваат!

Горди сме што можеме да споделиме со вас извонреден приказ на случај што ја покажува моќта на целосната рехабилитација на устата. Сведочете на волшебната трансформација на насмевката на пациентот, постигната преку прецизна подготовка и стручна употреба на коронките од циркониум Zirtooth, прилагодување на висината на загриз, како и корекција на асиметријата на левата страна. Погледнете ги неверојатните резултати и неспоредливата нега понудена во денталната поликлиника Дентиција.

Нашата пациентка се обрати во Дентиција со желба да ја трансформира нејзината насмевка. Со текот на годините основните проблеми со забите, неправилниот загриз и асиметрија на левата страна, доведоа до незадоволство во врска со изгледот и недостаток на самодоверба. Решена да ја врати својата блескава насмевка, таа побара помош од нашите вешти стоматолошки професионалци.

Во Дентиција веруваме во персонализирана нега прилагодена на уникатните потреби на секој пациент. Нашиот искусен тим спроведе сеопфатна проценка за да го оцени оралното здравје на пациентката и да разговара за нејзините естетски цели. Преку отворена комуникација и внимателен пристап, развивме приспособен план за третман за да постигнеме целосна рехабилитација на устата.

Целосната рехабилитација на устата е трансформативна процедура која комбинира различни стоматолошки техники за да ја врати функционалноста и естетиката. Во конкретниот случај, нашиот пристап вклучуваше внимателна подготовка на забите на пациентот со mock up за да се анулира асиметријата на левата страна, носење на привремени заби за адаптација на новата висина на загриз, а по извесен период следеше примена на циркониумски коронки од неверојатните CAD/CAD системи на Zirtooth.

По прецизното планирање и посветените напори на нашиот квалификуван тим, трансформацијата на пациентот беше ништо помалку од неверојатна. Фотографиите пред и потоа сликовито ја демонстрираат извонредната промена што таа ја доживеа. Нејзината насмевка, некогаш нарушена со несовршености, сега е блескава, симетрична, а таа зрачи со самодоверба. Тоа е доказ за моќта на целосна рехабилитација на устата.

 

Целосната рехабилитација на устата може да се направи на различни начини:

  • Винири: Изработени од висококвалитетен забен порцелан, винири се ултра тенки школки кои се врзуваат за предната површина на забите. Тие обезбедуваат природен изглед, корегирајќи ги несовршеностите како што се промена на бојата, кривење на забите и поткршени заби. Со прецизно дизајнирање на винирите да одговараат на посакуваниот исход на пациентот, се постигнува беспрекорна, хармонична насмевка.
  • Коронки: Кога забот е сериозно оштетен или расипан, коронките нудат издржливо и естетски прифатливо решение. Тие се внимателно дизајнирани да се спојуваат беспрекорно со околните заби, да ја вратат цврстината, обликот и бојата на уништените заби. Нашите вешти стоматолошки занаетчии прецизно изработуваат коронки кои се индивидуални за секој пациент благодарение на современиот CAD/CAM систем.
  •  Мостови: Во случаи кога на пациентот му недостасуваат заби, мостовите се соодветна замена со вештачки заби. Овие протетски помагала се прицврстени на соседните заби или забни импланти, враќајќи го и изгледот и функционалноста. Со употребата на мостови, успеваме беспрекорно да ги интегрираме исчезнатите заби во насмевката на пациентите, подобрувајќи го нивното целокупно орално здравје и самодоверба.

Во Стоматолошката клиника Дентиција, се гордееме со нашата способност да ја вратиме и подобриме насмевката преку целосна рехабилитација на устата. Нашиот персонализиран пристап, прецизното планирање и користењето на напредни стоматолошки техники ни овозможуваат да испорачаме извонредни резултати. Случајот со целосна рехабилитација на устата на нашиот пациент служи како инспирација за оние кои бараат обновена насмевка и подобрено орално здравје.

Ако и вие сонувате за трансформација на блескава насмевка, дозволете денталната поликлиника Дентиција да ја направи реалност. Искусете ја исклучителната грижа, стручност и изработка кои ни донесоа репутација како врвна дестинација за целосна рехабилитација на устата.

Контактирајте нè:

📍Деко Кoвачев 95 А, Гевгелија.

☎️+389 75 500 502

д-р Ефче Икономова

Таа е родена во Гевгелија каде што го завршува своето основно и средно образование. Потоа продолжува во Скопје каде што дипломира Стоматолошки факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” и во 2017та година се стекнува со лиценца за работа како доктор по дентална медицина и веднаш почнува да работи.

✨Од пред една година е дел од тимот на ПЗУ Дентиција под менторство на д-р Рашела Петковска каде што добива голема инспирација и мотив за надоградување во стоматологијата од целиот тим.

➡️Љубезноста, трпеливоста, посветеноста и емпатијата кон пациентите се некои од особините со кои се карактеризира д-р Ефче. Таа со голем ентузијазам и љубов си ја работи својата работа.

➡️Досега се има докажано во областа на реставративната стоматологија, ендодонција и протетика, а таа со своето секојдневно работење и практицирање тежнее да се усоврши уште повеќе.
✨Д-р Ефче е исто така член на Стоматолошката Комора на Македонија и редовно посетува симпозиуми за нејзино доусовршување.

Закажете термин во Дентиција за сите ваши стоматолошки потреби

🥇Одберете ја Дентиција, затоа што стоматолошката експертиза навистина прави разлика кога станува збор за здравјето на вашите заби.

🦷Здравите заби се од витално значење за целокупното здравје, а нивниот изглед особено влијае врз самодовербата и расположението.

Ве очекуваме.
📍Деко Ковачев 95 А, Гевгелија.
☎️+389 75 500 502

Што е орална кандидијаза

Сигурно до сега сте слушнале за орална кандидијаза, но дали знаете што всушност значи тоа?

➡Орална кандидијаза е габична инфекција на оралната лигавица, предизвикана од габата Кандида (Candida Albicans).

➡Се јавува на слузокожата на образите, непцето, аглите на усните и јазикот, а се манифестира во вид на бели налепи (изглед на засирено млеко), кои тешко се отстрануваат од површината, откривајќи еритематозна површина која може и да крвари.

➡Оваа инфекција предизвикува болка при џвакање и голтање, а се јавува во акутна и хронична форма.

🟢Зошто се појавува?

➡Причина за појава на орална кандидијаза е нарушена природна рамнотежа на микроорганизмите кои нормално ги има во оралната празнина, најчесто при долготрајна администрација на антибиотици и при намален имунитет.

🟢Кој е најчесто засегнат?

➡Новороденчиња, стари изнемоштени лица, хронично болни, дијабетичари и онтолошки пациенти најчесто страдат од оваа инфекција, но и пациенти кои носат забни протези.

🟢Дали и како се лекува?

➡Не грижете се! Оралната кандидијаза има поволна прогноза при отстранување на директните причинители и примена на антимикотици (Нистатин), добра орална хигиена и намален внес на шеќери.

Закажете термин во Дентиција денес!

📍Деко Ковачев 95 А, Гевгелија.

☎️+389 75 500 502

Scroll to top