Телефони за контакт

+389 34 215 319 +389 75 500 502

д-р Ефче Икономова

Таа е родена во Гевгелија каде што го завршува своето основно и средно образование. Потоа продолжува во Скопје каде што дипломира Стоматолошки факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” и во 2017та година се стекнува со лиценца за работа како доктор по дентална медицина и веднаш почнува да работи.

✨Од пред една година е дел од тимот на ПЗУ Дентиција под менторство на д-р Рашела Петковска каде што добива голема инспирација и мотив за надоградување во стоматологијата од целиот тим.

➡️Љубезноста, трпеливоста, посветеноста и емпатијата кон пациентите се некои од особините со кои се карактеризира д-р Ефче. Таа со голем ентузијазам и љубов си ја работи својата работа.

➡️Досега се има докажано во областа на реставративната стоматологија, ендодонција и протетика, а таа со своето секојдневно работење и практицирање тежнее да се усоврши уште повеќе.
✨Д-р Ефче е исто така член на Стоматолошката Комора на Македонија и редовно посетува симпозиуми за нејзино доусовршување.

Previous Post

Закажете термин во Дентиција за сите ваши стоматолошки потреби

Next Post

Целосна орална рехабилитација – приказ на случај

Scroll to top