Телефони за контакт

+389 34 215 319 +389 75 500 502

Целосна орална рехабилитација – приказ на случај

Добредојдовте во Стоматолошката клиника Дентиција, каде насмевките оживуваат!

Горди сме што можеме да споделиме со вас извонреден приказ на случај што ја покажува моќта на целосната рехабилитација на устата. Сведочете на волшебната трансформација на насмевката на пациентот, постигната преку прецизна подготовка и стручна употреба на коронките од циркониум Zirtooth, прилагодување на висината на загриз, како и корекција на асиметријата на левата страна. Погледнете ги неверојатните резултати и неспоредливата нега понудена во денталната поликлиника Дентиција.

Нашата пациентка се обрати во Дентиција со желба да ја трансформира нејзината насмевка. Со текот на годините основните проблеми со забите, неправилниот загриз и асиметрија на левата страна, доведоа до незадоволство во врска со изгледот и недостаток на самодоверба. Решена да ја врати својата блескава насмевка, таа побара помош од нашите вешти стоматолошки професионалци.

Во Дентиција веруваме во персонализирана нега прилагодена на уникатните потреби на секој пациент. Нашиот искусен тим спроведе сеопфатна проценка за да го оцени оралното здравје на пациентката и да разговара за нејзините естетски цели. Преку отворена комуникација и внимателен пристап, развивме приспособен план за третман за да постигнеме целосна рехабилитација на устата.

Целосната рехабилитација на устата е трансформативна процедура која комбинира различни стоматолошки техники за да ја врати функционалноста и естетиката. Во конкретниот случај, нашиот пристап вклучуваше внимателна подготовка на забите на пациентот со mock up за да се анулира асиметријата на левата страна, носење на привремени заби за адаптација на новата висина на загриз, а по извесен период следеше примена на циркониумски коронки од неверојатните CAD/CAD системи на Zirtooth.

По прецизното планирање и посветените напори на нашиот квалификуван тим, трансформацијата на пациентот беше ништо помалку од неверојатна. Фотографиите пред и потоа сликовито ја демонстрираат извонредната промена што таа ја доживеа. Нејзината насмевка, некогаш нарушена со несовршености, сега е блескава, симетрична, а таа зрачи со самодоверба. Тоа е доказ за моќта на целосна рехабилитација на устата.

 

Целосната рехабилитација на устата може да се направи на различни начини:

  • Винири: Изработени од висококвалитетен забен порцелан, винири се ултра тенки школки кои се врзуваат за предната површина на забите. Тие обезбедуваат природен изглед, корегирајќи ги несовршеностите како што се промена на бојата, кривење на забите и поткршени заби. Со прецизно дизајнирање на винирите да одговараат на посакуваниот исход на пациентот, се постигнува беспрекорна, хармонична насмевка.
  • Коронки: Кога забот е сериозно оштетен или расипан, коронките нудат издржливо и естетски прифатливо решение. Тие се внимателно дизајнирани да се спојуваат беспрекорно со околните заби, да ја вратат цврстината, обликот и бојата на уништените заби. Нашите вешти стоматолошки занаетчии прецизно изработуваат коронки кои се индивидуални за секој пациент благодарение на современиот CAD/CAM систем.
  •  Мостови: Во случаи кога на пациентот му недостасуваат заби, мостовите се соодветна замена со вештачки заби. Овие протетски помагала се прицврстени на соседните заби или забни импланти, враќајќи го и изгледот и функционалноста. Со употребата на мостови, успеваме беспрекорно да ги интегрираме исчезнатите заби во насмевката на пациентите, подобрувајќи го нивното целокупно орално здравје и самодоверба.

Во Стоматолошката клиника Дентиција, се гордееме со нашата способност да ја вратиме и подобриме насмевката преку целосна рехабилитација на устата. Нашиот персонализиран пристап, прецизното планирање и користењето на напредни стоматолошки техники ни овозможуваат да испорачаме извонредни резултати. Случајот со целосна рехабилитација на устата на нашиот пациент служи како инспирација за оние кои бараат обновена насмевка и подобрено орално здравје.

Ако и вие сонувате за трансформација на блескава насмевка, дозволете денталната поликлиника Дентиција да ја направи реалност. Искусете ја исклучителната грижа, стручност и изработка кои ни донесоа репутација како врвна дестинација за целосна рехабилитација на устата.

Контактирајте нè:

📍Деко Кoвачев 95 А, Гевгелија.

☎️+389 75 500 502

Previous Post

д-р Ефче Икономова

Next Post

Remarkable Smile Reconstruction

Scroll to top