Телефони за контакт

+389 34 215 319 +389 75 500 502

Трансформација: Од хронична напредна пародонтопатија до блескава насмевка

Ви го претставуваме извонредниот случај на нашата 46-годишна пациентка со хронична напредна пародонтопатија, која помина низ дентално искуство кое ѝ го промени животот во стоматолошката поликлиника Дентиција. Погледнете ја оваа неверојатна трансформација која доведе до блескава насмевка!

Се впуштивме во оваа трансформативна авантура започнувајќи со пред-протетичка пародонтална подготовка, користејќи го најсовремениот ласер Fotona ErYag. Оваа револуционерна техника ги постави темелите за беспрекорно орална основа, обезбедувајќи оптимални услови за траен и неверојатен исход.

Но, не застанавме тука! Педантно обликувајќи ги контурите на гингивата, подготвивме идеални контури за да го надополниме претстојното ремек дело. Деталите се важни и не штедевме на време, внимание и труд за да направиме естетски привлечна основа.

Со прецизност и уметност, стручно изработивме 22 Zirtooth цирконски коронки, издигнувајќи ја оваа трансформација на незамисливи височини. Овие коронки, прецизно обезбедени, дополнително ја разубавуваат насмевката на нашата пациентка, нудејќи целосна трансформација која ќе ве остави во неверување.

Зад зачудувачките естетски резултати, се крие и еден клучен аспект: создавање идеални услови за одлична хигиена. Овој фактор е особено важен за пациентите кои се борат со пародонтална болест, обезбедувајќи долгорочно орално здравје и сјајни насмевки кои го издржуваат тестот на времето.

Во Стоматолошката поликлиника Дентиција, нашата мисија е едноставна: да обезбедиме највисок квалитет на работа што ги надминува очекувањата и носи неспоредлива радост за нашите пациенти. Сведочењето на насмевките и среќата на нашите задоволни пациенти е наше најголемо задоволство.

 Дозволете Дентиција да биде ваш партнер во создавање на ремек дело кое ќе ви го промени животот!

📍Деко Ковачев 95 А, Гевгелија.
☎️+389 75 500 502
Previous Post

Remarkable Smile Reconstruction

Next Post

Уништени заби од газирани сокови

Scroll to top